Op weg naar de thermale baden van Papallacta

Hoe afwisselend kan een reis zijn! Gisteren maakten we een schitterende wandeling rondom een vulkaanmeer, Cuicocha. Een wandeling over een dan weer stijgend, dan weer dalend pad rondom de krater. Een goed pad, mijn ideaal soort wandeling. Steeds een ander vergezicht. Orchideeën, mooie vogels en – helaas – veel steek-grage insecten (precies op die ene dag dat we de deet niet in de rugzak hadden gestopt). Voor Thomas was de klim naar het hoogste punt van de rand net te veel. We keerden samen om. Benjamin wilde dat topje absoluut halen en wilde ook daarna niet omkeren. Uiteindelijk liepen Arjen en Ben de hele kraterrand af. De laatste meters in stromende regen die al snel overging in hagel. Thomas en ik zaten ondertussen de koukleumen op een trapje van het informatiecentrum. Onze fleece vesten en de autosleutels zaten in de rugzak. Op Arjens rug wel te verstaan. Wat een avontuur weer! Thomas en ik hadden anderhalf uur de tijd om ons leven in Lima te evalueren – voor hem erg belangrijk aangezien hij het meest van ons allen worstelt met heimwee naar Israel. Arjen en Benjamin genoten van hun wandeling, misschien nog wel meer toen het weer omsloeg en het dus een tikkeltje spannend werd.

De dagen rond Otavalo, sloten we in stijl af met een diner in een eeuwenoude en beroemde hacienda waar hollywood sterren hun huwelijk vieren, Hacienda Cusin. De eigenaar, een aristocratisch aandoende Amerikaan die van Nederlanders afstamt, hield ons gedurende het voorgerecht gezelschap en deelde mooie verhalen over het stijlvolle hotel. Een prachtige avond, mooie gesprekken met de jongens. Over hoe zij dankbaar zijn dat we hun met de wereld buiten Nederland en buiten comfortabel Europa hebben laten kennismaken. Dat ze zeker weten dat dit voor altijd hun visie op het leven zal beïnvloeden. Dat ze nooit de ellende in de wereld buiten hun eigen veilige leventje zullen onderschatten. En dat ze meer dan ooit willen helpen om armoede, ziekte en onderdrukking de wereld uit te helpen. Het is niet voor het eerst dat we hierover met ze praatten. In Tanzania al kwam Thomas met ideeën over hoe we de armsten konden helpen. En Benjamin heeft meer dan eens suggesties gedaan over het bereiken van vrede tussen Israel en de Palestijnse gebieden. Reizen is leren, zegt men wel. Ik ben het daar zo mee eens.

Vanmorgen moesten we afscheid nemen van het mooie huis waar we de afgelopen drie nachten verbleven. Met een lege waszak, we hadden een wasmachine tot onze beschikking. Zalig!

Dwars door bergen en dalen reden we naar Papallacta. Dit op 3200 meter gelegen dorpje – meer is het niet – is beroemd vanwege de vele thermale bronnen die het rijk is. We zijn hier alleen vannacht, op doorreis naar de jungle. We wilden de thermale baden graag uit proberen en hebben een kamer in het Termas Papallacta. Bij onze kamer hoort een semi-privé thermaal bad en het hotel heeft een behoorlijk groot zogenaamd Balneareo dat negen warme baden en twee koude baden telt. De weg hiernaartoe leidt overigens door berggebied waar onder andere beren leven. We hebben er nog geen gezien…

De rest van de middag en morgenochtend zullen wij dus het geneeskrachtige water haar werk laten doen! Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s