Haarspray, douchegel en andere ontdekkingen

Dat nieuwe leven opbouwen, dat gaat met ups en downs en kost vreselijk veel energie. ’s Avonds ben ik redelijk uitgeput. Thomas benoemde het gisteren aldus: ‘als we opstaan ben je onze gekke, lieve mama. Voor het avondeten ben je heel stil en rustig.’ Zoiets is het inderdaad. Ik mis contacten met vriendinnen. De jongens en ik zitten samen in een goede flow, dat zit wel goed. Maar gewoon even kletsen en lachen met een andere vrouw, tjonge, wat kan een mens dat missen. Gelukkig heeft iedereen Whatsapp! Ik heb het gevoel een beetje door deze opstartfase te hobbelen. De ups en downs wisselen elkaar af. Gelukkig geen diepe dalen, maar af en toe zit ik er wel even doorheen. Het zal fijn zijn andere families te ontmoeten als de school eenmaal begint.

Afgelopen weekend kwam de huiseigenaar kennismaken. Hij keek zijn appartement even in, overzag de chaos en bood aan me in contact te brengen met een employada. Gloria heet ze. Maandagochtend om negen uur stond ze voor de deur. Toen ze vertrok was het huis schoon en georganiseerd. Sindsdien is ze iedere dag gekomen. Onze was wordt gestreken, de badkamers geschrobd en de vloeren worden dagelijks gedweild. Dat is hier overigens bittere noodzaak, er dwarrelt zoveel fijnstof door de lucht, dat voeten steevast zwart kleuren naarmate de dag vordert en banken verstoffen. Aangezien er geen airconditioning is, staan alle ramen voortdurend open om de zeewind naar binnen te laten. Met dat fijnstof dus. Ik ben erg blij met Gloria. De jongens vinden het bovendien prima om wat tijd met haar door te brengen zonder mij en dat brengt me bij vanmorgen.

Gisteren had ik een wat moeizame dag, ik voelde me alleen. Vandaag wilde ik weer een goede start maken en niets helpt mij beter dan wandelen. Toen Gloria zich vanmorgen aandiende, stond ik dan ook al klaar om erop uit te gaan. ’s Ochtends is de atmosfeer heerlijk buiten. Het is dan redelijk koel en minder vochtig. Mijn wandeling had een doel: een drogist vinden. De secretaresse van de ambassade had me wat adressen gemaild en met behulp van Google Maps ging ik op pad. De ene na de andere winkel liep ik in en uit. Namen als Inkafarma, Mirafarma en Botica nog wat, deden mijn hart hoopvol kloppen. Zou deze winkel wellicht wél haarspray en douchegel verkopen?

Ja, dan vraag je je af, hoezo zoekt Ceciel haarspray en douchegel? Als je haar maar goed zit, toch? De mijne is bijna op. Haarspray kan dan opeens als een enorm noodzakelijke aankoop voelen. In de supermarkt worden slechts moesjes en grote potten gel verkocht. Not my cup of tea. En douchegel is niet erg ingeburgerd. Er wordt nog ouderwets ingezeept. Anyway, de pharmacia’s brachten geen soelaas maar wel grappig gestuntel van mijn zijde. Verhaspelde Spaanse zinnen geproduceerd door Google Translate en door mij hoopvol voorgelezen, leverden steevast grote glimlachen op. Wat zijn de mensen hier verfrissend vrolijk en hartelijk trouwens. De mensen die elke ochtend de stoepen vegen, kennen de jongens en mij al. Zovelen die een praatje aanknopen. De oude man met lief hondje die een huis bewaakt (meestal met zijn hoofd in een krant) vertelt over dat lieve hondje. De jonge vrouw die blaadjes opveegt vertelt hoe mooie ze los ninos vindt. De conciërge vraagt hoe Israël echt is…

Anyway, de haarspray en douchegel heb ik uiteindelijk in een andere supermercado gevonden. De pharmacia’s zijn meer apotheek dan drogist en voor fijne spulletjes voor je haar ga je hier naar de kapper. Maar goed, voor het moment ben ik geholpen. Mijn haar zit voorlopig goed en we zullen lekker blijven ruiken in dit zweterige weer. Kortom, wij kunnen de wereld weer aan.

 

 

Eén reactie

  1. Leuk om jullie nieuwe avonturen te volgen. En met veel herkenbare situaties. Wij wonen inmiddels 10 jaar in Afrika, waarvan 3 in Tanzania (Arusha). Een geweldige plek voor de kinderen om op te groeien. Maar het kost zeker even tijd om je draai te vinden in een ander land, ver weg van familie en vrienden. Succes met het creëren van jullie nieuwe thuis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s